Оптимизация на уеб сайт – SEO

SEO оптимизация seo оптимизация

Оптимизацията на уеб сайт или SEO /Search Engine Optimization/ представлява съвкупност от действия и похвати чиято цел е да се постигне възможно най-благоприятно позициониране и класиране на вашата уеб страница в резултатите на интернет търсачките като Google, Bing, Yahoo.

В интернет пространството има стотици милиони сайтове и всеки ден се разкриват хиляди нови уеб страници. Това превръща виртуалната мрежа в една много динамична среда, препълнена със всевъзможна информация. Единствения начин да стигнем до търсената от нас информация е чрез търсещите машини в интернет. Над 80% от интернет трафика се дължи на използването на търсачките от онлайн потребителите за намиране на стоки, услуги и информация. За да стигнат по-вече потребители до вашия сайт, той трябва да бъде класиран на челните места от резултатите на търсачките. Статистиката показва, че потребителите проверяват резултатите от търсенето в най-добрия случай до третата страница.

Правилната и етична оптимизация е от ключово значение за трайното и стабилно позициониране на вашия сайт. Каквото и да си говорим най-важния фактор за класиране на сайтовете е качеството на съдържанието което предлагат. Търсачките „харесват“ страници с уникално и полезно съдържание и обратно – санкционират страници и публикации с некачествено, подвеждащо или копирано съдържание.

Какви са етапите на SEO оптимизация?

лого отметка Вътрешна оптимизация

За намиране и индексиране на информацията в глобалната мрежа търсачките използват тъй наречените виртуални роботи или паяци които обхождат уеб страниците и индексират съдържанието в тях. Това са програми които действат и класифицират информацията по предварително зададени критерии и алгоритми от програмистите. Тези критерии и алгоритми се променят непрекъснато. Гугълботите не осмислят индексираната информация по начина, по който го прави човешкия мозък и това следва да се има предвид при създаване на съдържанието. Процесът на вътрешна оптимизация представлява анализ на публикуваното съдържание, подбор на най-често използваните ключови думи при търсене на информация по съответната тема в мрежата и включването им /в разумни граници/ в публикациите, преработка на съдържанието при необходимост, изграждане на мета тагове с подходящите ключови думи, изграждане на полезни вътрешни и външни връзки в съдържанието и структурата на сайта ви, изграждане на карта на сайта и др.

лого отметка  Външна оптимизация

Това е процес на непрекъсната популяризация на уеб сайта ви в социалните мрежи, изграждане на полезни и авторитетни хипервръзки към страницата ви с цел генериране на по-вече посещения. Колкото по-вече посещения се отчитат към сайта ви толкова по-високо в класациите се позиционира той, НО с изграждането на връзки също трябва да се внимава, тъй като безразборното поставяне на линкове към дадена страница в множество сайтове, които нямат никаква връзка с информацията във вашия сайт може да навреди на рейтинга ви при класирането в резултатите на търсещите машини. Трябва да се внимава „да не се пресоли манджата“.

Процесът на SEO оптимизация на един уеб сайт е непрекъснат процес който започва още от изработката му. Критериите и алгоритмите на търсещите машини се променят непрекъснато, но най-важно си остава съдържанието което предлагаме на потребителите. То трябва да е полезно и качествено и да се допълва и променя при необходимост за да е актуално и интересно за потребителите.


Какво предлагаме ние?

лого отметка  Ще оптимизираме сайта ви използвайки САМО позволени и етични техники за оптимизация;

лого отметка  Абонаментна поддръжка на разумни цени, за да бъде вашия сайт винаги в челните класации на търсачките.

лого отметка   Професионално и лоялно отношение към нашите клиенти и партньори.

лого отметка   Гаранция за качествена SEO оптимизация и отлично класиране.

Свържи се с нас.
Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящия ви уеб проект.