Нов Prestashop онлайн магазин RevitaBG

prestashop онлайн магазин

Редизайн и изработка на нов Prestashop онлайн магазин РевитаБГ

Направихме пълен редизайн и изградихме изцяло нов онлайн магазин на най-големия доставчик на хранителни добавки в България – RevitaBG. Новият сайт е базиран на системата за онлайн търговия Prestashop. Мигрирахме структурата и импортирахме продуктите от стария сайт в новия като запазихме изцяло URL структурата на продуктите и категориите. Отделихме блог секцията в отделна инсталация на WordPress в поддиректория към основната директория на сайта. Направихме пълна двустранна интеграция на двете системи – Prestashop и WordPress, като има възможност в онлайн магазина да се добавят референтни публикации от блога и съответно в блог статиите да се добавят референтни продукти от онлайн магазина. Дизайна и на двете системи е идентичен и е създаден специално за проекта. Така постигнахме оптимален ефект по отношение на SEO, като комбинирахме възможностите на една класическа система за онлайн търговия в лицето на Prestashop с възможностите на най-добрата блог CMS в лицето на WordPress.

Сайтът е с изцяло респонзив /адаптавен/ дизайн което го прави удобен за работа на всякакъв тип устройства – десктоп и мобилни и при всяка резолюция на екрана.

Направихме вътрешна SEO оптимизация за за по-добро потребителско изживяване и отлично представяне на сайта в класациите на търсачките. След направената техническа оптимизация сайта зарежда значително по-бързо /под 1 сек./ при зареждане на сайта от български сървър и под 4 сек. при зареждане от отдалечен сървър. Оптимизирахме мултимедийните файлове и и компресирахме съдържанието на сайта. Оптимизирахме CSS, HTML и Javascript кода за по-добро позициониране на сайта в търсачките. Постигнахме резултати над 80/100 за мобилни и декстоп устройства при тестване на сайта в Google PageSpeed Insights.

Използвани технологии

използвани технологии