Covid-19 Коронавирус е вече сред нас. Безпрецедентни мерки парализираха целия свят и световната икономика. Планета Земя не си даде почивка, Земята ни даде червен картон – кога и колко от нас ще се върнат в играта времето ще покаже. Истината е, че след като приключи тази епидемия нищо няма да е така както беше до сега. Дали ще си направим правилните изводи и ще съумеем да съхраним това което е останало от начина ни на живот и да преосмислим грешките които направихме до сега зависи само от нас.

Въпреки мерките които ще вземат правителствата по света, много хора и много бизнеси ще останат без работа и ще фалират заради неизбежната социална изолация и физическо дистанциране което ТРЯБВА да си наложим всички. Някои няма да имат друг избор.

Но, за разлика от други подобни пандемии, като Испанския грип например от 1918 г. ние имаме едно предимство – ИНТЕРНЕТ – онлайн пространството е неподвластно все още на физическите вируси и в този момент то е единствения ни канал за спасение от социалната и икономическа изолация. Всеки бизнес може  и трябва да има онлайн лице – чрез социалните мрежи, видео каналите и най-вече чрез собствен уеб сайт.

Молове, ресторанти, кафета, търговски центрове, кина, книжарници – всички търговски обекти с изключение на хранителните супермаркети, аптеки, бензиностанции и финансови институции ще бъдат затворени за… неизвестен период от време.

Държавите и правителствата ще предприемат известни мерки за компенсация на бизнеса, всяка в зависимост от възможностите си, но нека и сами да видим какви са възможностите пред нас:

  • Всеки търговски обект от кварталната баничарница до хипермаркета могат да организират онлайн продажби и поръчки чрез собствен уеб сайт – онлайн магазин, система за онлайн поръчки или просто един телефон, но с възможност хората да го открият в интернет. Да, вместо да виси продавачка на щанда ще трябва да назначите разносвач с автомобил или да използвате услуги за разнос – такива повярвайте ми ще възникнат много бързо. Всички плащания ще е добре да стават БЕЗНАЛИЧНО, чрез дебитни и кредитни карти – плащаш си, доставят ти поръчката до прага, БЕЗ жив контакт между доставчика и клиента, или поне спазвайки дистанция от 3-4 метра
  • Не сте привърженик на Фейсбук – направете си собствена локална социална мрежа, а може и да не е толкова локална. Не е трудно, има готови софтуерни решения по въпроса;
  • Вие сте фитнес инструктор, психотерапевт /ще има голяма нужда от такива/ или, инструктор по йога, кинезитерапевт – всичко което може да се предава онлайн – използвайте го. Най-сигурният начин е чрез ваш, собствен уеб сайт – така най-лесно можете да реализирате реални приходи с минимум разходи и риск за собственото ви здраве и здравето на клиентите ви.

Възможностите за онлайн бизнес са почти неограничени. Както казах има много софтуери със свободен код с чиято помощ и без да сме програмисти можем да си направим сайт за няколко часа. Но ако искате да започнете да изкарвате пари колкото се може по-скоро от уеб сайта си, доверете се на професионалистите. Една инвестиция в професионално изработен и оптимизиран уебсайт ще ви се възвърне многократно във времето и то дълго след като кризата с Коронавирус отмине.

Обадете ни се, Студио за уеб дизайн  D-Soft е на ваше разположение 24 / 7 на посочените в страницата ни за контакти имейли и телефони или на онлайн страницата ни за поръчки.

Не чакайте последния момент – действайте сега. Заедно можем да си помогнем!